Suri skandaalne laulja Joel De Luna (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel De Luna KUKU klubi taasavamispeol.
Joel De Luna KUKU klubi taasavamispeol. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

10. veebruari hommikul lahkus Hispaania juurtega laulja Joel De Luna, selgub sotsiaalmeedias pereliikme läkitatud kaastundeavaldusest.

Tantsija ja muusik Joel De Luna saabus Eestisse 1997. aastal. Temast sai siin tuntud seltskonnategelane ja narkoärimees.

Tallinna linnakohus kinnitas karistuse kokaiini salaveo eest De Lunale ja tema endisele abikaasale Victoria De Luna Montasele 16. novembril 2005. aastal.

Kohus karistas Joel De Lunat kolmeaastase reaalse vangistusega ning tema eksabikaasat, tippmodelli Carmen Kassi õde Victoriat sama pika tingimisi vangistusega.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas toona kohtualuseid grupiviisilises ulatuslikule kokaiini salaveole kaasaaitamises ning kokaiini ebaseaduslikus omandamises, hoidmises ning edasiandmise korraldamises.

Keskkriminaalpolitsei kogutud tõendite kohaselt oli Joel De Luna üks võtmeisikuid, kes organiseeris 2000. aasta juunist 2001. aasta märtsini suures koguses kokaiini salakaubavedu Venezuelast Eestisse ja Eestist Hollandisse ning aitas kaasa kokaiini salaveole Venezuelast Eestisse.

Tõendite kohaselt kaasas Joel De Luna narkootilise aine salakaubaveo organiseerimisse ka oma toonase abikaasa Victoria.

Victoria aitas kaasa kokaiini Eestisse toomisele ning organiseeris 2000. aasta septembris selle salavedu. Samuti süüdistati Victoriat selles, et ta toimetas 2000. aasta juunis ja oktoobris salakaubana kokaiini Eestisse ning 2000. aasta augustis Eestist Hollandisse.

De Luna põgenes kriminaalmenetluse eest Ameerika Ühendriikidesse, kuid sealsed ametivõimud tabasid ta 2003. aasta detsembris New Yorgis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles