Killuke koolide eksamipingeridade konkurendist sai valmis

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa koolide võrdlus.
Pärnumaa koolide võrdlus. Foto: www.koolid.ee

Kui mullu lubati alternatiivi iga-aastastele paljude meelest ebaõiglastele koolide riigieksamitulemuste põhjal pingeritta seadmistele, siis tänasest saab uue mitmekülgse andmebaasi esimese killukesega juba tutvust teha.

Pärnu linna noortekogu ja Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) tegid nimelt valmis Pärnu koolide võrdlussüsteemi, kus kõrvutatakse gümnaasiume muude iseloomustavate tunnuste, näiteks õpetatavate keelte ja õppesuundade pinnalt.

Endale meelepärase kooli valikul saab nii arvestada riigieksamitulemuste asemel muuhulgas kooli pakutavaid sportimisvõimalusi, huviringide olemasolu ja koolilõuna taset.

«Veebileht aitab Pärnu linna põhikoolilõpetajatel teha teadlikumat koolivalikut, sest annab iga gümnaasiumi kohta detailse ülevaate,» selgitas koolide võrdlustabeli projektijuht Robert Aps.

«Meie laiem eesmärk on muuta see üle-eestiliseks, et vähendada ühekülgse eksamitulemuste põhise pingerea tähtsust ühiskonnas.»

Pärnu noortekogu korraldab märtsis kõikidele põhikooli lõpetajatele infotunnid, kus õpilastele selgitatakse võrdlustabeli tähtsust gümnaasiumi valiku tegemisel.

Hiljem kogutakse üle-eestilise projekti jaoks õpilastelt tagasisidet, et veebilehte täiustada ning kasutajasõbralikumaks muuta.

Pärnu koolide võrdlustabel, mis põhineb linna noortekogu liikmete kogutud andmetel, on nimelt EÕELi esimene samm loomaks üle-eestilist sisulistel ning mitmekülgsetel kriteeriumidel põhinevat võrdlusbaasi.

Pärnu linna noortekogu esindab kõiki linna koole, lisaks noorteorganisatsioone ja noortekeskuste aktiive ühe või enama noorega.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 100 000 õpilase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles