Šerrimarjad ja koorevaht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

Tordipõhi:
5 dl jahu
pool tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
120 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 suuremat muna
2,5 dl petti

Lisandiks:
1,5 dl kuiva šerrit
1,5 dl suhkrut
10 dl tükeldatud puuvilja või marju (viinamarjad, jõhvikad, aprikoosid vm.)

Kreemiks:
u 500 g mascarpone juustu
5 dl külma vahukoort
1,5 dl suhkrut

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. Kata vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri see samuti võiga. Vahusta või suhkru ja vaniljega. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Aeglaselt vispeldades vala hulka ka pett. Sõelu kaussi ülejäänud kuivained. Lisa jahusegu kolmes jaos klopitud segule. Pärast igat jahuportsu sega tainas ettevaatlikult läbi. Kalla see vormi ja raputa seda nii, et suurem osa õhumullidest kaovad. Küpseta u 40 minutit, kuni tordipõhi puutikuga testides valmis tundub. Lase põhjal vormis 10 minutit jahtuda, siis eemalda kook vormist ja tõsta paberist põhjata restile jahtuma.
Kuumuta šerri ja suhkur kastrulis keema. Kui suhkur on sulanud, vala siirup puuviljadele või marjadele. Lase vähemalt 15 minutit seista.
Klopi vispliga mascarpone, suhkur ja vahustamata koor kergeks kreemiks. Lõika tordipõhi pooleks, niisuta soovi korral šerrisiirupiga, võid ka osa marjadest põhjale laduda ja katta poole koguse kreemiga. Määri ülejäänud kreem tordile ja serveeri koos šerrimarjadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles