Ringkonnakohus arutas Talviku trahvimist poliitreklaami eest

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Peeter Langovits

Tallinna ringkonnakohus arutas täna Vabaerakonna fraktsiooni liikme Artur Talviku kaebust kohtuotsusele, millega jäeti talle poliitilise välireklaami keelu rikkumise eest määratud trahv muutmata, ning teeb selles otsuse neljapäeval.

Talvik vaidlustas ringkonnakohtus mullu 11. aprillil Tallinna halduskohtus tehtud otsuse, millega jäeti talle 2015. aasta 19. veebruaril politsei- ja piirivalveameti (PPA) poolt tehtud trahv muutmata, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Tänasel istungil esindasid Talvikut advokaadid Maria Pihlak ja Kaido Künnapas, kes leidsid, et varasem halduskohtu otsus tuleb tühistada ning teha uus otsus, millega tühistatakse PPA ettekirjutus Talvikule poliitilise välireklaami lõpetamiseks.

Nimelt jättis Talvik riigikogu valimiskampaania ajal oma autole kleepsud peale ajaks, kui kehtis välireklaamikeeld. Politsei määras talle selle rikkumise eest ligi 200-eurose trahvi.

Tallinna ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu ütles Postimehele, et tänasel istungil jäid pooled oma seisukohtade juurde. «Kaebaja (Talvik - toim) leiab, et isiklikule sõiduautole valimisreklaami panemise keeld on põhiseaduse vastane,» märkis Vilu.

Kohus kuulutab otsuse 16. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles