Repinski kitsekasvatuse uurimine tõi ajakirjanikule Bonnieri preemia (2)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse Bonnieri preemia võitis Eesti Ekspressi ajakirjanik Marian Männi lugudega ootamatult maaeluministriks tõusnud Martin Repinski kitsekasvatusest.

Uuriva ajakirjanduse auhinna toonud artikliteks olid 23. novembril ilmunud «Säh sulle eestimaist: Repinski kitsejuust tuleb Hollandist» ja 30. novembril ilmunud looga «Repinski kümme suurt ja väikest valet».

Loetud päevad pärast ministriks saamist sellelt kohalt tagasi astunud riigikogu keskfraktsiooni liige Repinski on samade lugude asjus esitanud pressinõukogule kaebuse Eesti Ekspressi vastu.

Bonnieri preemia suurus on 5000 eurot ja seda annab välja Rootsi meediakontsern Bonnier koos ajalehega Äripäev.

Žürii tööd juhtis Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii liikmed olid Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles