Päästja: hiidlaine võib mõne riigi kaardilt pühkida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti päästemeeskonna liige Gert Teder Haiti lennujaamas.
Eesti päästemeeskonna liige Gert Teder Haiti lennujaamas. Foto: Erakogu

Ehkki maavärina järel räägitakse hädasolevast Jaapanist, siis tegelikult saab riik endaga paremini hakkama kui paljud tema väiksed naabrid ning hiidlaine võib mõne riigi kaardilt pühkida, ütles Eesti päästemeeskonna liige Gert Teder.

Teder kinnitas «Aktuaalsele kaamerale», et maavärina tõttu tekkinud hiidlaine võib olla kõrgem kui mõned Vaikse ookeani saared, vahendas ERR Uudised.

«Praegu jääb mulje, et Jaapan on hädas, aga tegelikult, kui vaadata seda riikide hulka, kellele veel on antud tsunamihoiatus ja kellest tegelikult praegu ei teata midagi, siis Jaapan, kus on kindlasti väga palju purustusi, saab oma arenenud tehnoloogiate ja süsteemidega endaga tunduvalt paremini hakkama kui ehk järgmised 20 naabrit,» lausus Teder.

Päästja sõnul on praegu oma valmisolekust appi minna teatanud umbes 50 päästemeeskonda maailmas ja neist üks on Eesti oma, praegu ei ole aga teele asutud, kuna esmalt tuleb kindlaks teha, milline piirkond eelkõige abi vajab, sest õnnetuse haare on väga suur.

«Vältimaks nüüd vale sihtpunkti, näevad praegu tohutut vaeva nii Euroopa Liidu kodanikekaitse mehhanism kui ÜRO, et saada aru, kus on kriitilisem piirkond,» märkis Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles