Arutelu sisekaitseakadeemia saatuse üle lükkus neljapäeva (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poliitikute erikomisjon pidi esmaspäeva õhtul arutama, millises mahus sisekaitseakadeemia Narva kolitakse, kuid Keskerakonna soovil lükkus komisjoni istung neljapäeva.

Kohtumisel Keskerakonda esindama pidanud haridus- ja teadusminister Mailis Reps ja parlamendi rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin pidid mõlemad osalema riigikogu istungil, seega otsustati tulla sisekaitseakadeemia tulevikku arutama hoopis neljapäeva hommikul.

Sisekaitseakadeemia Narva kolimine on ühe punktina kirjas mullu novembris allakirjastatud Keskerakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) koalitsioonilepingus.

Postimees kirjutas täna, et ministeeriumid on sisekaitseakadeemia Narva kolimises eri meelt. IRLi ministri Urmas Reinsalu juhitav justiitsministeerium leiab, et kool tuleks kolida Narva võimalikult suures mahus, SDE ministri Andres Anvelti juhitav siseministeerium on aga seisukohal, et Narva võiks rajada sajale kadetile mõeldud praktikabaasi.

Kuigi siseministeeriumi ametnikud ja sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik kooli Narva kolimist ei poolda, ütles Anvelt, et kui koalitsioon leiab kooli kolimiseks vajaliku lisaraha, siis on tema toetus sellele olemas.

Postimees käis täna pildistamas eluolu sisekaitseakadeemia Tallinna hoones.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles