Filipiinideni jõudis ühe meetri kõrgune hiidlaine

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide vulkanoloogia ja seismoloogia instituudi direktor Renato Solidum näitab kaardi ees tsunami liikumise teekonda.
Filipiinide vulkanoloogia ja seismoloogia instituudi direktor Renato Solidum näitab kaardi ees tsunami liikumise teekonda. Foto: SCANPIX

Jaapani raputanud võimsale maavärinale järgnenud tsunami jõudis Filipiinidele, kuid seismoloogide teatel mingit kahju ei tekitanud.

Filipiinide vulkanoloogia ja seismoloogia instituudi direktor Renato Solidum rääkis pressikonverentsil, et laine kõrgus ulatus 0,3 meetrist ühe meetrini. «See näib hea uudisena,» tõdes ta AFP vahendusel.

Esimene laine jõudis riigi suurima saare Luzoni kirderannikule kell 18 kohaliku aja järgi (kell 12 Eesti aja järgi). Kaks tundi hiljem jõudis see riigi suuruselt teise saare Mindanao idarannikuni, jutustas Solidum.

«Me kavatseme olukorral silma peal hoida umbes kella 22ni (Eesti aja järgi 16ni) ja vaadata, mis juhtub,» lisas ta.

Maavärina tekitatud hiidlaine Taid ei ohusta, kinnitas looduskatastroofide hoiatuskeskuse direktor Somsak Kaosuwon ajalehele Bangkok Post. «Me oleme jälginud Jaapanit tabanud maavärinat keskpäevast saadik. Taid see ei mõjuta ja Tai elanikud ei peaks paanikase sattuma.»

Jaapani Honshu saart raputas täna kell 14.46 Tokyo aja järgi Richteri skaala põhjal 8,9-magnituudine maavärin. Sellele järgnesid kümnemeetrised hiidlained.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles