Eesti kodanikud saavad nüüdsest viisavabalt Valgevenesse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene piirivalvur.
Valgevene piirivalvur. Foto: Jegor Jerjomov / RIA Novosti / Scanpix

Pühapäeval jõustus Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenka seadlus, millega saavad 80 välisriigi kodanikud, sealhulgas Eesti elanikud viisavabalt riiki siseneda.

Viisavabadus kehtib nii Eesti kodanikele, kui ka välismaalase passiga Eesti elanikele. Samamoodi saavad ilm viisata Valgevenesse lisaks Läti kodanikele ka välismaalase passiga Läti elanikud.

Eesti välisministeeriumi andmetel saab viibida Valgevenes viisavabalt kuni viis päeva. Viisavabadus kehtib ainult saabumisel ja lahkumisel Minski lennujaama kaudu. Venemaalt saabunud lennu puhul viisavabadus ei kehti. Viisavabaks sisenemiseks on vaja kehtivat passi, tervisekindlustust vähemalt 10 000-eurose kindlustuskattega ja vähemalt 25 euro väärtuses raha iga Valgevenes viibitava päeva kohta.

Lukašenka kehtestas jaanuaris allkirjastatud seadlusega viisavabaduse 80 riigi kodanikele. Viisavabadus laienes muu hulgas 39 Euroopa riigile, Brasiiliale, Indoneesiale, Ameerika Ühendriikidele ja Jaapanile.

Valgevene presidendi pressiteenistuse teatel said viisavabaduse eelkõige soodsa rändeolukorraga riigid, Valgevene strateegilised partnerid ja riigid, mis on kehtestanud valgevenelastele viisavabaduse ühepoolselt.

Interfaxi teatel kasutas kahel esimesel päeval viisavabadust ligi 200 inimest, kõige enam oli nende seas Saksamaa ja Itaalia kodanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles