Parlamendi uus komisjon hakkab rahvastikukriisi lahendama

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komisjoni kuulub ka Siret Kotka.
Komisjoni kuulub ka Siret Kotka. Foto: Liis Treimann

Riigikogu võttis täna vastu otsuse moodustada probleemkomisjon rahvastikukriisi lahendamiseks. 

Kuueliikmelisse komisjoni kuulub igast fraktsioonist üks liige. Komisjoni liikmed on Yoko Alender (RE), Monika Haukanõmm (Vabaerakond), Siret Kotka (KE), Heljo Pikhof (SDE), Raivo Põldaru (EKRE) ja Helir-Valdor Seeder (IRL), teatas riigikogu pressiesindaja.

Riigikogu otsuse järgi on probleemkomisjoni ülesanne uurida rahvastikuga seotud Eesti riiklike poliitikate põhialuste, valdkonna arengukavade, valitsemisala arengukavade ja programmide hetkeseisu ning teha ettepanekuid olukorra parandamiseks.

Samuti kuulub komisjoni ülesannete hulka ka teiste riikide rahvastikupoliitikate ning kogemuste uurimine ja selle põhjal ettepanekute tegemine meie poliitikate täiendamiseks.

Ühtlasi märgivad eelnõu algatajad seletuskirjas, et pärast iseseisvuse taastamist on Eesti rahvaarv pidevalt vähenenud ning komisjoni eesmärgiks on leida üles probleemid ja lahendused olukorra muutmiseks. Algatajad toovad peamiste probleemidena välja madala sündimuse ja suure väljarände.

Otsuse poolt hääletas 62 riigikogu liiget, vastu oli 13 ja erapooletuid 6. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles