Politsei likvideeris Tartus narkootikumidega kaubelnud vägivaldse jõugu (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumid. Foto on illustreeriv.
Narkootikumid. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tartus vahistati ning mõisteti esimese astme kohtus süüdi 16-liikmeline kuritegelik jõuk, kes kauples Lõuna-Eestis narkootiliste ainetega ning kasutas vägivalda. Lõuna-Eesti kriminaalpolitsei viimase aja ühe suurema töövõiduga suudeti likvideerida üks Tartu linnas tegutsenud kuritegelik võrgustik.

2015. aasta suvel pidas Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitus kinni kuritegeliku jõugu juhtfiguuri, varem kriminaalkorras karistatud 35-aastase Vladimir Gavrilini ja tema elukaaslase. Gavrilin vabanes 2011. aastal vanglast, olles ära kandnud 11-aastase karistuse, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Lisaks kauplemisele hakati ka inimestelt, kel oli enne olnud kokkupuuteid narkootikumidega, nõudma varguste toimepanemist ning narkootikume müümist. Uurijate jaoks muutis selle juhtumi eriti huvitavaks asjaolu, et Gavrilini käskudele ja reeglitele vastu seisimine võis asjaosalistele lõppeda näiteks metsas, puu külge kinniseotuna, mis tähendab, et tegelikult ei olnud võimalik tema korraldusi eirata.

Pikemalt saab lugeda siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles