Riigikogus peetakse arutelu regionaalsetest töökohtadest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni korraldusel peetakse kolmapäeval riigikogu konverentsisaalis arutelu regionaalsetest töökohtadest.

Tartu Ülikooli regionaalplaneerimise dotsent Garri Raagmaa ja Lääne maavanem Neeme Suur tutvustavad aruannet abinõudest regionaalsete töökohtade loomiseks, seda kommenteerib ettevõtluse- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, teatas SDE pressiesindaja BNSile.

SDE fraktsiooni esimehe Kalvi Kõva sõnul on regionaalsete töökohtade loomine hädavajalik, kui soovime, et inimesed jääksid ka väiksematesse kohtadesse elama ega koliks sealt ära suurematesse keskustesse, vaid pöörduksid kodupaika tagasi.

«Kui avalik sektor võib näiteks riigiasutused viia maakondadesse valitsuse otsusega käsu korras, siis ettevõtja tahab näha, et selline lahendus on talle soodsam,» ütles Kõva.

«Kuidas riik saab aidata, et ettevõtjal oleks kasulik avada oma tootmine linnast kaugemal, mis tähendaks regionaalsete töökohtade lisandumist, elu jätkumist maal – seda me arutamegi,» lisas fraktsiooni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles