Pildid: Läänemaal vajus väikebuss läbi merejää (2)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunja lahes läbi jää vajunud auto.
Saunja lahes läbi jää vajunud auto. Foto: Haapsalu merepääste üksus

Läänemaal vajus teisipäeval väikebuss läbi merejää, inimesed õnnetuses vigastada ei saanud.

Häirekeskus sai kella 18 ajal teate, et Lääne-Nigula vallas Saunja lahes on läbi jää vajunud Chrysleri väikebuss. Helistaja sõnul oli nende sõiduk vajunud läbi jää ning nad ise olid eksinud ja ei osanud täpselt öelda, mis nende asukoht parajasti oli, teatas Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht.

Päästjad suundusid Saunja lahe äärde, et tuvastada hädasolevate meeste võimalik asukoht. Mehed jääl tegid pilliroost lõkke, et aidata päästjatel neid paremini leida. Päästjad märkasidki merel valgusallikat ning lõkke suunas hakkas liikuma pääste pinnaltpääste lüli.

Läbi merejää vajunud auto.
Läbi merejää vajunud auto. Foto: Haapsalu merepääste üksus



Kell 19.56 jõutigi meesteni, kellest üks 28-aastane ja teine 27-aastane. Kannatanutega oli kõik korras ja nad aidati tagasi kaldale.

Sündmuskohal viibinud Haapsalu korrapidamisgrupi operatiivkorrapidaja Risto Roometi sõnul tegid noored mehed Võnnusaare läheduses jääl, umbes kahe kilomeetri kaugusel kaldast lõbusõitu.

«See piirkond on kohaliku rahva seas teada-tuntud koht, kus jääl rallimas käiakse. Samas on see koht jääolude mõistes üsna ohtlik, sest seal on palju pilliroogu ning madalikke, mistõttu jää ei pruugi olla ühtlaselt paks,» selgitas Roomet.

Lääne prefektuuri pressiesindaja ütles kella 15.30 ajal Postimehele, et edasi tegeleb sõiduki kaldaletoimetamisega selle omanik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles