Tallinnas, Tartus ja Pärnus sündisid sõbrapäeva soojarekordid

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talisuplejad.
Talisuplejad. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Eile oli mitmes Eesti paigas tõeliselt kevadine ilm ning kolmes linnas purunesid isegi aastakümneid püsinud soojarekordid.

Mõni päev tagasi kandus tsüklonite lõunaservast Islandile ebatavaliselt soe õhk, mis tuli üle Skandinaavia ka Läänemere äärde. Teekonnal läks küll osa sooja kaduma, kuid sellegipoolest oli eilne päev mitmel pool rekordiliselt soe.

Nii purunesid soojarekordid kolmes Eesti linnas – Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Tallinna 14. veebruari soojarekord pärines enne 1949. aastast ja oli +3,9 kraadi. Eile mõõdeti pealinnas õhutemperatuuriks koguni +5,7 kaardi.

Pärnu senine soojarekord jõudis püsida pea 100 aastat, aastast 1925. Kui seni oli seal 14. veebruaril mõõdetud kõrgeim õhutemperatuur +5,5 kraadi, siis eile tõusis seal õhutemperatuur 7 soojakraadini.

Tartu senine sõbrapäeva soojarekord oli 1995. aastal mõõdetud +4,6 kraadi, kuid eile ületati see ligi kahe kraadiga, kui seal mõõdeti +6,4 kraadi.

Kogu veebruarikuu absoluutne soojarekord pärineb 1990. aastast, kui Võrus mõõdeti 12,4 soojakraadi.

Pehme talveilma saame nautida järgnevatelgi päevadel. Kui öösel langeb õhutemperatuur miinuspoolele, siis nädala lõpuni püsib temperatuur päevasel ajal siiski plusspoolel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles