Tallinnas on populaarseim Keskerakond, teistes suuremates linnades SDE (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Jüri Ratas, Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Margus Tsahkna ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski allkirjastasid täna Toompea lossi Valges saalis koalitsioonilepingu.
Keskerakonna esimees Jüri Ratas, Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Margus Tsahkna ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski allkirjastasid täna Toompea lossi Valges saalis koalitsioonilepingu. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Uuringufirma Kantar Emor BNSi ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust ilmneb, et Tallinnas on populaarseim Keskerakond, teistes Eesti suuremates linnades SDE ning maa-asulates Reformierakond.

Keskerakonna populaarsus Tallinnas ulatus veebruaris veebruaris 40 protsendi lähedale, Keskerakonda toetas 37,8 protsenti pealinna küsitletuist. Järgnes Reformierakond 23,9, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 12,7, Vabaerakond 7,7 ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond 7,1 protsendiga. Teiste erakondade toetus jäid allapoole valimiskünnist, mis on 5 protsenti.

Teistes Eesti suuremates linnades on populaarseim SDE

Tartus, Pärnus, Narvas ja Kohtla-Järvel oli veebruaris populaarseim Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), selgub uuringust. SDEd toetas suurtes linnades 32,3, Keskerakonda 29,5, Reformierakonda 21,8 ja Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda 7,9 protsenti. Ülejäänud parteide toetus jäi alla 5 protsendi.

Linnades peale Tallinna, Tartu, Pärnu, Narva ja Kohtla-Järve oli populaarseim Keskerakond, mida toetas 26,1 protsenti küsitletuist. Reformierakonda toetas 21,4, SDEd 15,8, EKREt 13,6, Vabaerakonda 12,9 ja IRLi 6,3 protsenti.

Maa-asulates populaarseim Reformierakond

Veel tuli uuringust välja, et Eesti maa-asulates ehk alevikes ja külades oli veebruaris populaarseim partei Reformierakond.

Reformierakonda toetas maa-asulates 29,2, Eesti konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 21,2, Keskerakonda 15,5, Vabaerakonda 12,7, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 11,7 ning Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 9,1 protsenti küsitletutest.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kokku küsitles Kantar Emor veebiintervjuude teel 3.-13. veebruarini 882 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles