Sotsid arutavad keeleõppe sisseviimist lasteaedadesse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleõpe
Keeleõpe Foto: SCANPIX

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Tallinna piirkonna juhatus otsustas kokku kutsuda ekspertide ümarlaua, et arutada president Kersti Kaljulaidi välja pakutud ideed – keeleõppe sisseviimist juba lasteaia õppekavasse.

«Tallinna piirkonna juhatus andis sellele presidendi välja käidud mõttele rohelise tule ja me otsustasime kokku kutsuda ekspertidest koosneva ümarlaua, kes arutaks seda küsimust juba detailides,» ütles SDE Tallinna piirkonna aseesimees Anto Liivat.

Ta selgitas, et lastele alates 4. eluaastast võiks pakkuda lisaks emakeelele lasteaias veel ühte võõrkeelt. «Loomulikult ei tohi sellega suureneda laste õpikoormus lasteaias ning me ei kavanda keeleõpet klassikalises mõttes, vaid ikka mänguliselt – nii nagu muudki tegevused lasteaias – parim meetod õppimiseks on läbi mängu,» kommenteeris Anto Liivat.

Tallinna piirkonna juhatus kutsub ümarlaua kokku märtsi alguses, ettevõtmist koordineerib Asunduse lasteaia direktor Annela Ojaste. Ojaste sõnul on selles eas lapsed vastuvõtlikud ehk nad omandavad uusi oskusi mängleva kiirusega. «Keeleõpe avardab laste silmaringi ja arendab ajutegevust. Suuremas plaanis on mitmekeelsus ka karjäärivõimalusi suurendav oskus.»

Ümarlaua eesmärk on arutada läbi konkreetsed sammud, kuidas ideed esialgu Tallinna plaanis ellu rakendada. Arutelule on oodatud ka teemast huvitatud ajakirjanikud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles