Ametlik töökoht – ema

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirast sai Tudulinna asenduskodu pereema Krista Mauruse hoolealune 2011. aastal. Kuigi praegu elab Kiira juba iseseisvat elu, käib ta sageli Tudulinnas oma bioloogilist venda ja teisi pereliikmeid vaatamas.
Kiirast sai Tudulinna asenduskodu pereema Krista Mauruse hoolealune 2011. aastal. Kuigi praegu elab Kiira juba iseseisvat elu, käib ta sageli Tudulinnas oma bioloogilist venda ja teisi pereliikmeid vaatamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Krista Maurus (60) on liialdamata sajakordne ema, ehkki tema hoole all sirgunud laste täpne arv on teadmata. «Mina ei ole küll kokku lugenud, tööstaaž on nii pikk, et seda arvu vist polegi võimalik kokku lugeda,» ütles 35 aastat lastekodudes töötanud Maurus.

Praegu kasvatab naine viit last Ida-Virumaal Tudulinna asenduskodus (rahvakeeli lastekodu), kus tema ametinimetuseks on perevanem. Ükski laps teda õnneks nõnda ei kutsu – neile on ta Krista või ema. «Ei ole mingeid asenduslapsi, kõik on minu lapsed!» ütleb naine.

Kokku on Maurus praegusele lastekoduperele ema eest olnud ligi kuus aastat. Seejuures ei ole riik suutnud talle seni pakkuda sotsiaalseid garantiisid, mis töötamisega peaks kaasnema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles