Välisministeerium soovitab Jaapanisse mitte sõita

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärina ja tsunami tekitatud kahjustused Jaapanis.
Maavärina ja tsunami tekitatud kahjustused Jaapanis. Foto: SCANPIX

Seoses Fukushima tuumaelektrijaamas toimunud plahvatuse, väga tugeva maavärina järeltõugete esinemise ja transpordi häiretega soovitab välisministeerium vältida Jaapanisse reisimist ning võimalusel lükata reisi edasi olukorra stabiliseerimiseni.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eesti välisministeerium valmis vajadusel osutama Jaapanile abi, sealhulgas lähetama päästeeksperte.

Konsulaarabi vajavatel Eesti kodanikel palub ministeerium võtta ühendust Eesti saatkonnaga Tokyos telefonil (813) 541 27 281 või e-kirja teel Embassy.Tokyo@mfa.ee või välisministeeriumi konsulaarabiosakonnaga ööpäevaringsel telefonil +372 53 01 9999.

Jaapani kirdeosa raputas reedel, 11. märtsil 8,9-magnituudine maavärin, mis põhjustas ka kuni 10 meetri kõrguse hiidlaine. Hukkunud on enam kui 1000 inimest. Täna toimus Tokyost 250 kilomeetrit kirdes asuvast Fukushima elektrijaamas plahvatus.

Välisministeerium jälgib olukorda Jaapanis ning annab vajadusel operatiivselt nõuandeid reisijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles