24. veebruari lipuheiskamise tseremoonia kolib lossihoovist tagasi Kuberneri aeda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid on sajad huvilised kogunenud 24. veebruari varahommikul päikese tõusu eel Toompea lossi hoovi, et elada hümni lauldes ja sinimustvalgeid käes hoides kaasa riigilipu heiskamisele Pika Hermanni torni.
Aastaid on sajad huvilised kogunenud 24. veebruari varahommikul päikese tõusu eel Toompea lossi hoovi, et elada hümni lauldes ja sinimustvalgeid käes hoides kaasa riigilipu heiskamisele Pika Hermanni torni. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu kantselei otsustas tänavuse vabariigi aastapäeva piduliku lipuheiskamise tseremoonia viia Toompea lossi hoovist maja kõrvale, Kuberneri aeda.

«Inimesi on tulnud igal aastal aina rohkem ning viimastel aastatel nii palju, et kõik ei mahu enam lossihoovi ära. Seepärast otsustasime tseremoonia Kuberneri aeda üle viia,» ütles riigikogu pressiesindaja BNSile.

Lossihoov on sel päeval rahvale suletud, lisas pressinõunik Kati Varblane.

Riigilipu heiskamise tseremooniat on Toompea lossi hoovis korraldatud viimased 17 aastat, aastatel 2000–2016. Enne, aastatel 1989–1999 toimus see 11 korda Kuberneri aias.

Tseremoonia algab kell 7.33 sinimustvalge riigilipu heiskamisega Eesti hümni saatel. Seejärel peab avakõne riigikogu esimees Eiki Nestor. Õnnistussõnad ütleb Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma.

Eesti Vabariigi iseseisvusmanifesti loeb ette muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli kolmanda kursuse üliõpilane, Voldemar Panso preemia laureaat Teele Pärn.

Muusikat teeb politsei- ja piirivalveorkester ning esineb Eesti Meestelaulu Seltsi meeskoor.

Tseremoonia lõpeb orienteeruvalt kell 8.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles