Prokurör ei pidanud Metsaveere vahistamist vajalikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaksu võtmises kahtlustatav Andres Metsaveer.
Altkäemaksu võtmises kahtlustatav Andres Metsaveer. Foto: Peeter Langovits

Altkäemaksu võtmises kahtlustavana kinni peetud riigikogu kantselei ametnik Andres Metsaveer pääses reedel koju, kuna prokurör ei pidanud tema vahistamist vajalikuks.


Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ei pidanud neljapäeval altkäemaksu võtmises kahtlustatva kinni peetud riigikogu kantselei haldusteenistuse haldus- ja remonditalituse juhataja Andres Metsaveere vahi alla võtmist vajalikuks. Metsaveer lubati reede õhtul vabadusse ja temalt võeti allkiri elukohast mittelahkumise kohta.

Metsaveere pidas neljapäeval kinni kaitsepolitsei.

Riigiprokuratuuri kinnitusel võimaldas kinnipeetud kõrge riigiametnik kuriteokahtluste kohaselt korduva varalise ja muu soodustuse eest kahele ettevõttele eelistingimusi riigikogu kantselei välja kuulutatud ehitushangetel osalemisel.

Samuti on altkäemaksu andmises kahtlustatavana üle kuulatud kaks ehitusettevõtetega seotud isikut.

Karistusseadustik näeb korduva altkäemaksu võtmise eest karistusena ette kahe- kuni kümneaastase vangistuse ja altkäemaksu andmise eest ühe- kuni kümneaastase vangistuse.

Metsaveer töötas kantseleis haldus- ja remonditalituse juhatajana alates 1993. aastast. Tema tööülesannete hulka kuulus ehitus- ja remonditööde, sealhulgas vajalike riigihangete ettevalmistamine ning tehnovõrkude korrashoiu tagamine.

Riigikogu kantselei on alates möödunud aasta algusest korraldanud 50 mitmesugust riigihanget, mille hulgas on ka ehitusalaseid hankeid, kuid enamikuga pole Metsaveer ametlikult seotud olnud.

Metsaveer on kontaktisikuks märgitud vaid mõnel üksikul hankel. Näiteks tegeles ta möödunud aasta lõpus Toompea 1 asuva büroohoone tehnosüsteemide projekteerimise hankega. Selle maht kujunes 460 000 krooni suuruseks ning hanke võitis AS K & H.

Möödunud kuul kuulutas riigikogu kantselei välja hanke oma haldushoone renoveerija leidmiseks ning selle hankega oli Metsaveer kontaktisikuna samuti seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles