PPA kavatseb osta ligi 600 püstolkuulipildujat (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei varustuses olev püstolkuulipilduja MP5 ja pumppüss.
Politsei varustuses olev püstolkuulipilduja MP5 ja pumppüss. Foto: Sander Ilvest

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) plaanib tänavu välja kuulutada hanke ligi 600 püstolkuulipilduja ostmiseks.

Politsei- ja piirivalveameti pearelvur Georg-Tomek Triškin ütles BNSile, et amet kavatseb tänavu hankida ligikaudu 600 tugirelva ehk püstolkuulipildujat, mis on kavas välja anda piirivalvuritele ja patrullpolitseinikele.

Modifitseeritud püstolkuulipildujate hange eeldatav maksumus on 1 668 480 eurot.

Politsei- ja piirivalveameti relvastuses on praegu Heckler & Kochi valmistatud püstolkuulipilduja MP5.

Triškin märkis, et ametil ei ole kavas välja vahetada olemasolevaid tugirelvi ning need jäävad samuti kasutusse.

«Praegu politsei- ja piirivalveametis kasutatavad tugirelvad vastavad meie vajadustele, kuid hankes on võimalik osaleda ka teistel relvatootjatel ning lõppkokkuvõttes sõlmitakse leping pakkujaga, kes hanke tingimustele vastavalt kõige sobivama pakkumise teeb,» sõnas Triškin.

Üldiselt politseinikud Eestis avalikus ruumis püstolkuulipildujatega relvastatuna ei patrulli. Samas näiteks pärast Pariisi terrorirünnakuid tõi politsei tänavatele püstolkuulipildujatega relvastatud patrullid. Ka võeti eelmisel aastal Tallinna lennujaama pommiähvarduse tõttu tugevdatud valve alla ning seal olid väljas püstolkuulupildujatega varustatud lisapatrullid. Samuti kandsid püstolkuulipildujaid toona ka kesklinnas ja reisisadamas patrullinud korravalvurid.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles