Reps arutas ELi teadusvolinikuga tippteaduse mõju väärtustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. 02.12.2016. 
Pildil Haridus- ja teadusminister Mailis Reps. 
FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES
Tallinn. 02.12.2016. Pildil Haridus- ja teadusminister Mailis Reps. FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps arutas kohtumisel Euroopa Komisjoni teadusvoliniku Carlos Moedasega koostööd Eesti eesistumise ajal ning tippteaduse mõju väärtustamist Euroopas.

Repsi sõnul oli kohtumise peateemaks tippteaduse väärtustamine ning teaduse ühiskondlik panus, millega saab näidata teadusinvesteeringute positiivset mõju Euroopa konkurentsivõimele, teatas BNSile ministeeriumi pressiesindaja

«Tahame toetada avaliku raha eest teostatud uuringute tulemuste laiemat kättesaadavust ja tõsta ühiskonna teadlikkust teadustulemuste kasutamisvõimalustest. Soovime eesistumise ajal seista ka hea selle eest, et suureneks teadusuuringuid ja innovatsiooni toetavate koostöövormide sidusus ja avatus, mis võimaldaks rohkematel teadusasutustel ja innovaatilistel ettevõtetel teha paremini koostööd,» rääkis Reps.

Moedas nõustus, et tippteaduse mõju küsimus on lähiajal võtmetähtsusega ning soostus olema Eesti heade digilahenduste eestkõneleja.

Samuti oli kohtumisel volinikuga kõne all Eestis eesistumise ajal toimuvad üritused – mitteametlik teadusministrite kohtumine, tippteaduse konverents ja üle-Euroopaline noorteadlaste konkurss.

Teaduse valdkonnas on Eesti eesistumise ajal põhiteemaks Euroopa Liidu teaduse ja innovatsiooni raamprogrammi Horisont 2020 vahehindamine ja järgmise rahastamisperioodi arutelud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles