Reservohvitserid külastasid kagupiiri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvelaagri käigus toimus EROKi laskevõistluse esimene karikaetapp.
Talvelaagri käigus toimus EROKi laskevõistluse esimene karikaetapp. Foto: EROK

Eesti Reservohvitseride Kogu (EROK) pidas lõppeval nädalavahetusel Haanjas kolmepäevase talveseminari, mille käigus külastati ka Võmmorski külas asuvat Piusa piirivalvekordonit.

Seminari käigus räägiti rändeprobleemidest ja meeleoludest peamiselt rahvusvahelises reservohvitseride organisatsioonis CIOR. Julgeoleku tagamist kagupiiril tutvustasid Lõuna prefekt Vallo Koppel ja Piusa piirivalvekordoni juht Valmar Hinno ning piirivalve kiirreageerijad. Ühtlasi asetasid reservohvitserid pärja Võru raudteejaama rajatud massiküüditamiseohvrite monumendi jalamile.

«Kunagised mõnede riikide meeleolud, et igavene rahuaeg on saabunud ja Venemaa tuleks võtta peamiselt NATO riikide reservohvitsere koondava ühenduse liikmeks, on taandunud,» sõnas EROKi esimees kapten Andre Lilleleht, kelle sõnul on reservohvitseri rolliks muutuvad julgeolekuolukorras olla sidustajaks riigiasutuste ja ühiskonna vahel.

Talvelaagri käigus toimus EROKi laskevõistluse esimene karikaetapp, millest võttis osa 32 reservohvitseri. Avaetapi võitis Tsiatsungõlmaa lasketiirus ettevõtja ja major reservis Toomas Luman, kes täitis Kaitseliidu esiküti normi, kogudes kolme harjutusega 265 punkti. Osalejatel tuli lasta AK4 tüüpi vintpüssist 100 meetri kaugusele kümme lasku nii lamades, põlvelt kui ka püstiasendist. Kokku täitsid Kaitseliidu esiküti normi kõik kolm esimest laskurit.

Talvelaagri karika võitmiseks tuli lasketulemust kaitsta ka suusarajal ja sellega sai kõige paremini hakkama kapten Indrek Reismann.

Reservohvitseride talvelaagril lõid kaasa ka Soome reservohvitserid. EROK saab tänavu 20 aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles