PALJASTUS ⟩ Pesu abil saab petta. Ja kuidas veel!

Talje armutu peenemaks pigistamine on tagasi. Ja nii mõnedki naised on ilmselgelt nende vabadust ja mugavust piirava ilutrendiga nõus - kuidas ometi? Foto: Shutterstock
Kristina Herodes
Copy
  • Mida saab pesu abil teha? Praktiliselt kõike!
  • Sekundiga on võimalik saleneda 1-2 suurusnumbrit ja büsti suurendada 4 korda.
  • Ülipeent taljet ilma korsetita ei eksisteeri. Ekstreemversioonide juurde käib ka operatsioon.

Sotsiaalmeedia pilte ja glamuuriparaade saadab alati imetlusekahin: «Oo, mis kaunid inimesed, kui heas vormis…» Kui aga õnnestuks kleidi alla piiluda ning pesukihid seljast koorida, võib ka suurem osa supervormist küljest pudeneda. Jah, tunnistagem tõde: korrigeeriva pesu abil on tõepoolest võimalik figuuri täielikult muuta! Vähe sellest, saada endale sootuks teistsugune keha. Katet pesumaailma saladustelt kergitavad siseringi asjatundjad Tiina Eberhard ja Ülla Sarapuu. /Lugu esmailmus Arteris 2017

Sotsiaalmeedia reklaamivoog sokutab meile igal minutil nina alla korrigeerivaid korsette ja peput upitavaid imepükse. Luuakse mulje - kõik juba kannavad neid. Need tõmbavad pekid sipelgapihana kokku, toimivad igaühe kehal ja on oi-oi kui mugavad.

«Super mugav, ma ei tunnegi seda,» kilkavad kinnimakstud testkandjad valelike siirupinaeratuste saatel. On see kõik võimalik ja usutuv? Teeme asjatundjate abiga asja klaariks. Etteruttavalt võib öelda - keha kokku pressimine ja mugav tunne nende korsettide sees on enamasti igati loogilises pöördvõrdelises seoses. 

Loe ka seda: VÄRSKE VERI | Eesti moetaeva tulevikutähed

Talje armutu peenemaks pigistamine on tagasi. Ja nii mõnedki naised on ilmselgelt nende vabadust ja mugavust piirava ilutrendiga nõus - kuidas ometi?
Talje armutu peenemaks pigistamine on tagasi. Ja nii mõnedki naised on ilmselgelt nende vabadust ja mugavust piirava ilutrendiga nõus - kuidas ometi? Foto: Shutterstock

Võti on siluetis 

Kaunis kleit on vaid glasuur tordil, särama paneb mis tahes meistriteose kandja ise. Tema figuur. Ilu tuleb igas mõõdus. Kellelgi pole kohustust olla sale. Kuid ega läbi kleidi välja rullivaid voldikesi või lõdisevaid heaolualasid kah eriti meeldiv vaadata ole. Tähtsam kui suurusnumber on siluett – igas mõõdus naine on kaunis, kui tema keha on proportsioonis ja kontuurid trimmis. Just siin saavad riiete all toimuvad salapesutrikid diskreetselt, kuid tõhusalt tohutult palju ära teha.

Enne trimmima ja vormima asumist tasub tähele panna veel üht olulist asja iga galakleidi puhul – pesu, mida kaunitar selle all kannab, ei tohiks mingil moel näha olla! Kuidas siis saada hakkama igasugu avameelsete kaeluselõigete, seljadekolteede ja avatud õlajoontega? Kas tõesti nende naiste büstile gravitatsioon ei mõjugi? Lahendus on lihtne – iga kleidi alla on tänapäeval disainitud ka sobiva lõikega pesu, mis toetab ja kehakuju kaunistab, kuid oma olemasolust ei lobise. Mida uut ja huvitavat kleidialuses maailmas leiab, räägivad Tae Fashion tegevjuht Tiina Eberhard ja Change turundusjuht Ülla Sarapuu

Mida eesti naised kõige rohkem pesu abil parandada soovivad?

Tõld muutus kõrvitsaks ja ballikleit kaltsudeks juba muinasjutus. Kes tohib tänapäeva kaunitarile pahaks panna, et ühes kleidiga ka figuur ümbert kooritakse?

Ülla: Eesti naised soovivad kõige enam rindu suurendada ja sama palju ka rindu vähendada. Suurema rinna puhul on oluline leida hästi istuv ja kaunilt kuju toetav rinnahoidja, mis oleks samal ajal mugav.

Väga igapäevane teema on piha vormimine.

Tiina: Põhiline murelaps on ikkagi kõht ja piht. See on see kehapiirkond, mis kõige kergemini n-ö käest läheb, ja kui on kuhugi välja minek, pidulikum hetk, siis vormist väljas kõhtu ei taha keegi eksponeerida.

Teisel kohal on reieosa, kintsud. Mõlemat on väga lihtne pesu abil trimmida.

Üks lemmikuid – rinna alla jääv trimmiv lõige, mis annab kauni liivakella kuju ja sobib iga rinnahoidjaga.
Üks lemmikuid – rinna alla jääv trimmiv lõige, mis annab kauni liivakella kuju ja sobib iga rinnahoidjaga. Foto: Change

Mida on üldse reaalne korrigeeriva pesu abil teha?

Ülla: Kindlasti on võimalik saavutada üks-kaks suurusnumbrit väiksem mulje. Aga trikk on pigem keha modelleerimises, et saavutada kaunis liivakellafiguur. Ehk siis oluline ei olegi ennast iga hinna eest väiksemaks pigistada. Aitavad hoopis väikesed kavalused – peenemaks vormitud piha kõrval paistab büst suurem, ja kui keskmisest lopsakam pepu on kaunilt trimmis ja vormis, mõjub see igati seksikalt. Pehmema ja suurema rinna puhul võib taastada vormi. Abiks olev salaarsenal on lai: eri kehapiirkondi trimmivad ja toestavad kleidid, püksikud, särgid, bodid.

Tiina: Korrigeeriva pesu abil on võimalik väga palju muuta. Rinnaosa on võimalik suurendada umbes neli korda – leidub ka topeltvooderdusega push-up-rinnahoidjad.

Pihaosa on võimalik korsettide abil väga peenikeseks kokku pigistada, piiri seab kandja enda mugavus. Kõhuosa lamendavaid pükse on igasuguseid, ja ka nende efekt on erinev. Keskmiselt muudab korrigeeriv pesu üks-kaks numbrisuurust väiksemaks. Kuid väga tugev surve pikka aega ei ole soovitav, keha peab saama vabalt funktsioneerida.

Mis on suurim uudis korrigeeriva salapesu maailmas?

Ülla: Uus on korrigeeriva pesu igapäevane kasutamine, sest nüüdisaegsed mudelid pole ebamugavad ega inetud. Saad nähtavalt kaunima silueti, kuid tooted on silendavad, väga mugavad ja ilusad. Kallim ei pruugi arugi saada, et tegemist on korrigeeriva tootega!

Tähtis kleidialune toode on kahepoolne teip, mis hoiab riietuse ja kõik, mis seal all, delikaatselt paigal. Ideaalne abiline avarate kaeluste, paljaste õlgade või ka lihtsalt rinnahoidja paelade fikseerimiseks soovitud kohas.

Tiina: Viimasel paaril aastal on järjest tulnud tooteid, millel puudub rinnakorvi osa – saad kanda oma lemmikrinnahoidjat koos korrigeeriva pesuga. Materjalid on muutunud palju õhemaks ja need lasevad hästi õhku läbi. Et pesu jääks täiesti nähtamatuks, kasutatakse õmblusteta tehnoloogiat ja laserlõikeääri.

Olemas on kleebitav rinnahoidja, kleebitavad stringid (üks kinnituskoht taga sabakondi juures ja teine ees, intiimpiirkonnast pisut kõrgemal), mis jätavad pükstevabad puusad, nagu pükse jalas polekski. Käib pidev leiutamine, et oleks sobiv pesu ka kõige fantaasiarikkama kleidi alla.

Kes siin pesu kannab? Nahale kinnituv rinnahoidja ja peput-taljet-puusi trimmivad, imesiledad püksid.
Kes siin pesu kannab? Nahale kinnituv rinnahoidja ja peput-taljet-puusi trimmivad, imesiledad püksid. Foto: Change
Taljet trimmivad kõrge pihaosaga püksid ja büsti täiendav õlapaelteta rinnahoidja. Need saladused olid kasutusel juba 50ndate pin-up kaunitaridel ja on ajas üksnes mugavamaks muutunud.
Taljet trimmivad kõrge pihaosaga püksid ja büsti täiendav õlapaelteta rinnahoidja. Need saladused olid kasutusel juba 50ndate pin-up kaunitaridel ja on ajas üksnes mugavamaks muutunud. Foto: Change

Talje lubab end lahkelt vormida.

Kõige kergem on kujundada taljejoont, seda on naised aastasadu teadnud. Arvate, et need kunagised napid taljemõõdud olid looduse kingitus? Oh ei, karmi korseti töö. Tänapäeva korsetid on valdavalt väga kehasõbralikud, need ei suru sind olulisel määral kokku, vaid parandavad siluetti ja joonistavad keskkoha välja. Või kui oled nõus ilu nimel ohvreid tooma, saad kasutada ka tugevamat survet, ehkki sel juhul unusta mugavus, vaba hingamine ja õhtusöök. Roiete ja vaagna vahele jääv pehme ala on sageli hea-elu-voldikestega lahkelt üle külvatud isegi kõhnade kaunitaride puhul. Kuid nii kui trimmiv nahk ümber tõmmata, on plats neist sekundiga puhas. Näiliselt vähemalt. Aga kes on öelnud, et ballidel oleks keelatud näilisi illusioone enda huvides kasutada? Tõld muutus kõrvitsaks ja ballikleit kaltsudeks juba muinasjutus. Kes tohib tänapäeva kaunitarile pahaks panna, et ühes kleidiga ka figuur ümbert kooritakse?

Populaarseimate lõigete hulka kuuluvad rinna alla jäävad trimmivad kombineed, mis kujundavad kauni liivakellasilueti ja mille juurde saab valida täpselt enda büstile sobiva rinnahoidja. Püsib hästi paigal ja jääb kleidi all nähtamatu.

Kõhtu trimmivad aluspüksid on muidugi imelihtne lahendus, suurema efekti saad kõrgendatud pihaosa kasutades – siis pole ka ohtu, et mõni vallatu voldike end üle saledaks surutud taljeosa pungitaks, kõik need jäävad üheskoos varjule.

Kui on plaan trimmida ja tõsta tuharaid, tasub appi võtta pükstega korsetid. Maailmas on laialt levinud ka lisatuharatega püksid, mille puhul lisavad pepule volüümi lopsakad padjakesed, kuid eestlannad nende järele veel hullud pole. Tasub olla tähelepanelik reiele jäävate äärte osas – kui lõige sulle ei sobi, võivad need riiete alt välja paistma jääda.

Kui teemaks õhtukleidid, on väärt abimehed ka trimmivad alusseelikud, mis kujundavad voolujooneliselt talje ja puusa ning lubavad kleidil kaunimalt langeda.

Kurvid võib ka külge kruvida

Enamik kaunitare paistab ballisaalis sale ja kurvikas kui liivakell. Domineeriv trend on aktsepteerida oma keha sellisena, nagu see on, ehk pole vaja mingeid poroloonbüste. Kuid paljud tunnevad end oma tütarlapselikus sireduses siiski veidi alamõõdulisena. Kui see kandja tuju parandab, on kõikvõimalikud kurvitäiendused muidugi käepärast ja igaühe enda asi. Valik on lõputu – rinnad võivad sisalduda rinnahoidjas, kuid neid on võimalik ka kleidi sisse õmmelda või otse kehale kleepida. Üldiselt ei loeta pidulikul galal heaks tooniks nibusid, mis kleidist läbi piiluvad, isegi rinnahoidjast loobujad katavad need uudishimulikud ühikud sageli siivsalt kinni.

Niisama lilled? Tegelikult liimuvad salakatted, mis ei lase ninakatel nibudel läbi kleidi piiluda.
Niisama lilled? Tegelikult liimuvad salakatted, mis ei lase ninakatel nibudel läbi kleidi piiluda. Foto: Tootja foto

Dekolteed võivad õhtusel ajal olla üsna pilkuuputavad – alati on olemas sobiva lõikega rinnahoidja. Leidub täiesti õlapaelteta või ühele õlale kinnitatavaid mudeleid, ülisügavale alla viidud esikinniseid. Pesu võib olla vaid esipoolde kleebitav – hea rahulik lahtise seljaga kleidis šarmantselt valssi keerutada.

Mehedki ei pääse!

Kehakultuse aeg ei jäta puutumata ka mehi. Omamoodi kurb viis võrdõiguslikkuse saavutamiseks - võiksime vabastada naised, aga selle asemel asume ahistama ka mehi! Kuid seda teed on fassaadlik ja edevusekultuses maailm paraku läinud.

Ülikondade siluetid on saledast saledamad, triiksärgid taljes, püksid kitsad… kuhu see kõht küll veel mahutada? Kuna sotsiaalne tellimus saledale ja vormis figuurile on olemas, leitakse loomulikult ka otseteed selle saavutamiseks.

Meestele on samuti olemas tõhus ja sekundiga toimiv figuuriremont riiete alla. Et paljudel on tõrge puhtalt edevuse pärast eripesu selga ajada, on alati varnast võtta ka tervise argumendid. Kompressioonitehnoloogia spordimaailmas ju tõestust leidnud – vähem turseid, põletikke, vigastusi, kiirem taastumine ja paranemine, parem ainevahetus. Trimmiva vööosaga püksid toetavad selga ja aitavad rühti korrigeerida. See kõik on tõsi, aga palju mõnusam korrigeeriva pesu selja ajamise põhjuseks tuua kui lihtlabane «ma ei taha paks paista».

Meestel on võimalik torso trimmi tõmmata, sokutades särgi alla kompressioonimaika või -särk. Keskkohta toetavate korsettide valikus on ka mitmeid unisex-tooteid. Leiab ka taljet korrigeerivaid boksereid ja kogu kehaosa kokku tõmbavaid bodisid. Lihtsaim on tellida need internetist.

Lugejate soovil avaldame aktuaalsel teemal kaasajastatud ja täiendatud loo. Algne artikkel esmailmus Arteris 2017.

Korrigeeriva ööosaga bokserid meestele
Korrigeeriva ööosaga bokserid meestele Foto: freshpair.com
Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles