Koort: Repsiga juhtunu tõestab veelkord Sputniku pahatahtlikkust (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort.
Erkki Koort. Foto: Liis Treimann

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsleri Erkki Koorti sõnul tõestab haridusminister Mailis Repsiga juhtunu veelkord vene propagandakanali Sputnik pahatahtlikkust.

Koorti sõnul ei ole kõrgematel poliitikutel taoliste juhtumite vältimiseks muud teha, kui olla ise valvel. Kõiki ministreid briifitakse julgeoleku teemal ametisse astudes, kuid Koorti sõnul neid ei treenita, kuidas saada aru sellest, kas tegemist on pahatahtlikkusega või mitte.

«See tuleb ainult kogemusega. Ja reeglina ajakirjanikud ei ole pahatahtlikud intervjueerijad,» rääkis Koort.

Tema sõnul pole mingi saladus, mida Sputnik endast tegelikult kujutab, sellest on kirjutanud kõik suuremad lehed, portaalid ja kapo aastaraamat.

«Sputniku puhul on tegemist propagandakanaliga, kes väänab ja moonutab fakte. Alati tasub mõelda, kas anda intervjuu või mitte,» ütles Koort.

Kaitsepolitsei: Sputnik on Kremli mõjutustegevuse töövahend

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepa sõnul on Rossija Segodnja projekti Sputniku näol tegemist Kremli mõjutustegevuse töövahendiga, millest on kapo ka oma aastaraamatutes kirjutanud.

«Kaitsepolitsei saab teadlikkuse kasvatamise abil ohte ennetada ning teeme seda kindlasti ka edaspidi. Ütlematagi selge, et kaitsepolitsei ei soovita mitte kellelgi Eesti-vastases mõjutustegevuses kaasa lüüa,» ütles Puusepp.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles