Politsei aitab Kose gümnaasiumis korraldada äkkrünnaku õppust

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äkkrünnaku õppus Tallinna linnavalituses.
Äkkrünnaku õppus Tallinna linnavalituses. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kose gümnaasiumi õpilased harjutavad koos Ida-Harju jaoskonna politseinike, kiirabiarstide ja päästjatega ohtlikus olukorras käitumist.

Põhja prefektuuri kriisireguleerija Rainer Koor ütles, et sellised õppused aitavad õpilastel ja õpetajatel kinnistada oskusi ning teadmisi ohuolukorras käitumise kohta. «Oleme koolis pidanud loenguid ja rääkisime, kuidas ohtlikes olukordades kõige paremini tegutseda ja millele tuleks kõigepealt mõelda,» rääkis Koor.

Tema sõnul on tähtis, et õpetajad säilitaksid külma närvi ja langetaksid pingelises situatsioonis õigeid otsuseid. «Õpetajate käitumisest esimestel minutitel sõltub õpilaste turvalisus. Õppus ongi suunatud eelkõige õpetajatele, kes mängivad läbi vajalikud sammud ja otsused kriitilises olukorras,» lisas Koor.

Koor ütles, et peale õpetajate ja õpilaste saavad ka politsei, kiirabi ja päästeameti töötajad harjutada kriisiolukorras tegutsemist, sest koostöö reageerivate üksuste vahel peab olema sujuv ja üheselt arusaadav. «Läbimängul võivad tulla välja kitsaskohad, mida saame parandada,» sõnas Koor.

Õppuse legendi järgi liigub Kose gümnaasiumis relvastatud mees ning on kuulda laske.

Harjutuse ajal liikluspiiranguid ei ole, küll aga on piiratud koolimaja ümbrus. Õppus algab kell 14 ja saab läbi kella 15.30 paiku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles