ERRi juhikandidaadid on Mart Luik, Erik Roose ja Allar Tankler

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu valis teisipäeva õhtul uue juhi konkursil osalevate kaheksa inimese hulgast välja kolm paremat.

Kella 18 paiku selgus, et nõukogu valis juhikandidaatideks ERRi nõukogu liige Mart Luik, Postimehe endine juhatuse esimees Erik Roose ning Eesti Ekspressi endine peatoimetaja Allar Tankler.

Rahvusringhäälingu nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles Postimehele, et esikolmik eristus neile antud häälte arvult ülejäänutelt selgelt.

Kolm edasijõudnut valiti välja selliselt, et nõukogu liikmed andsid igaüks oma lemmikkandidaadile 3 häält, paremuselt järgmisele 2 häält ja kolmandale ühe hääle; lõpuks liideti igale kandidaadile antud hääled kokku.

Uudelepp märkis, et esikolmiku visioonidokumendid, argumendid ja elulood vastasid kõige paremini ja selgemini ERRi juhatuse esimehele esitatud ootustele.

Uue juhi plaanib ERRi nõukogu Uudelepa sõnul välja valida 21. märtsil. Kuna üks kolmest edasijõudnust ehk Mart Luik on ise nõukogu liige, jääb tema otsusetegemise protsessist kõrvale ja ERRi uue juhi valivad nõukogu kümnest liikmest üheksa.  Võitja peab saama koosseisu häälteenamuse ehk vähemalt seitsme nõukogu liikme toetuse.

ERRile olid kandideerimist kinnitanud Eesti Lihatööstuse juht ja ERRi nõukogu liige Mart Luik, Postimehe endine juhatuse esimees Erik Roose, Eesti Ekspressi endine peatoimetaja Allar Tankler, Õhtulehe endine juhatuse esimees Kristjan Mauer, Tallinna linnavalitsuse avalike suhete direktor Ain Saarna, Tartu ülikooli ajakirjandusõppejõud Maarja Lõhmus ning endine teleajakirjanik ja munitsipaalametnik Juhan Hindov, ametlikult kinnitamata andmetel kandideerib ERRi juhiks ka olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles.

Uue juhi plaanib ERRi nõukogu välja valida 21. märtsil. Rahvusringhäälingu uus juhatuse esimees peab ametisse asuma hiljemalt 1. juunil ning tema ametiaeg kestab 2022. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles