Talunikke petnud kelmide tekitatud kahju hinnatakse üle 360 000 euro (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljapea.
Viljapea. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Põllumeestelt suures koguses vilja välja petnud kelmide kriminaalasjas ulatuvad talunikele tekitatud kahjud tänaseks juba 360 000 euroni, teatas kolmapäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Arvatavaid kelme on kokku 11, kolm neist on vahi all ning nende käest on tänaseks kohtu poolt arestitud kaks kinnistut, kaks sõiduautot ning 68 000 eurot sularaha.

Lühidalt öeldes petsid kelmid nelja aasta jooksul varifirmade kaudu ning soodsa hinnaga meelitades talunikelt välja vilja, jätsid selle eest teadlikult maksmata ning müüsid kokkuostjatele edasi. Selline teguviis andis alust arvata, et pettuse ohvriks langenud ausaid viljakasvatajaid on rohkem, kui esialgu paistab.

«Tänaseks on vihjetelefonile ja meilile uusi vihjeid tulnud. On lisandunud seitse kuriteoepisoodi ja on teada, et neid lisandub veelgi lähiajal. Kahjusumma on kasvanud endisest 300 000 eurost 360 000 peale ja see kahjusumma kasvab veelgi,» rääkis keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juht Janek Maasik.

Hea uudis on see, et päris ilma talumehed oma rahast ilmselt siiski ei jää, sest hoolimata kogutud vara varjamisest ja sellega trikitamisest on tänaseks märkimisväärne osa arestitud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles