PPA palub dokumentide taotlemisel kannatust varuda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsus- ja migratsiooniameti büroo.
Kodakondsus- ja migratsiooniameti büroo. Foto: Reporter.ee

Koolivaheaja eel on politsei- ja piirivalveameti (PPA) kodakondsus- ja migratsioonibüroode teenindustes tavapärasest pikemad järjekorrad, mistõttu tuleks uut dokumenti taotlema minnes arvestada suurema ajakuluga.

PPA teeninduskeskuse juhataja Tatjana Portnova sõnul pikenevad järjekorrad kõigis suuremates teenindustes peamiselt seetõttu, et koolivaheajale planeeritakse pere puhkusereise ning dokumentide taotlejaid on tavapärasest rohkem.

«Sageli kontrollivad lapsevanemad enne reisi vaid enda dokumente ning see, et lapse dokument on aegumas, avastatakse alles viimasel hetkel,» ütles Portnova.

PPA palub kontrollida enda ja pereliikmete dokumentide kehtivusaegu ning aja kokkuhoiuks uusi dokumente aegsasti taotleda. Dokumendi vahetamist tuleks alustada 6 kuud enne selle kehtivusaja lõppu.

Alates käesoleva aasta lõpust on oodata järsku dokumenditaotluste tõusu, kuna 2012. aastal aeguvad korraga 2002. aastal välja antud kümneaastase kehtivusajaga ning 2007. aastal välja antud viieaastase kehtivusega isikut tõendavad dokumendid.

Dokumentide taotlemise kohta saab täpsemat infot PPA kodulehelt teenuste rubriigist ja kliendiinfo telefonilt 612 3000.

PPA vabandab ebamugavuste pärast ja tänab mõistva suhtumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles