Kohus võttis jultunud röövli vahi alla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad.
Käerauad. Foto: SCANPIX

Politsei tabas mehe, keda kahtlustatakse viimase kahe kuu jooksul Kohtla-Järve tänavatel eakatelt prouadelt käekottide varastamises.

Politsei pidas esmaspäeval kinni 35-aastase mehe, keda kahtlustatakse vähemalt neljas röövimises ja kahes avalikus varguses. Prokuratuuri taotlusel võeti mees ka vahi alla, teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Viimastel nädalatel on Kohtla-Järvel sagenenud juhtumid, kus tänaval rebitakse eakamatelt naistelt käekott. Enamjaolt on röövid aset leidnud päevasel ajal ja seda Kohtla-Järve Järve linnaosas.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Sergei Listovi sõnul on kahtlustatav korduvalt kriminaalkorras karistatud samalaadsete kuritegude toimepanemise eest.

«Vaatama varasematele karistustele on mees jätkanud uute kuritegude toimepanemist. Vahistamise taotlemisel omas tähtsust ka see, et röövimised ja vargused on toime pandud vähekaitstud kõrges eas ja abitus seisundis isikute suhtes,» ütles Listov.

Jõhvi politseijaoskonna juhi Kalle Kuusiku sõnul oli kahtlustatava isiku kindlaks tegemine ja kiire tabamine ükspeamisi eesmärke. «Toime pandud röövides esines sarnasusi ning mõistsime, et tõenäoliselt on tegu ühe kurjategijaga. Meie jaoks on tähtis kodanike ohutus ning linnatänavatel liikudes peaksid kõik end turvaliselt tundma,» ütles ta.

«Politsei suurendas oma kohalolekut Kohtla-Järve tänavatel, ametnikud vestlesid süütegude võimalike pealtnägijatega ning järjekindla töö tulemusena peeti kahtlustatav kinni,» sõnas Kuusik.

Politsei ja prokuratuur paluvad abi võimalike tunnistajate või kannatanute leidmisel. Kõigil, kes on näinud pealt mõnd Kohtla-Järvel jaanuaris-veebruaris toimepandud röövimist või vargust eakamatelt naistelt või on leidnud naiste käekotte, mobiiltelefone või rahakotte, palub politsei ühendust võtta telefonidel 337 2569 või 582 28126.

Ühtlasi palub politsei ühendust võtta ka neil, kes sattusid ise röövimise ohvriks, kuid ei ole siiamaani politseisse pöördunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles