Täna algas kampaania «Kinnita tagaistmel turvavöö. Alati!»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvavöö kinnitamine
Turvavöö kinnitamine Foto: SCANPIX

Täna alustab maanteeamet koos politsei- ja piirivalveametiga teavitustööd, mille eesmärk on tõsta turvavööde kasutamist auto tagaistmel.

Maanteeameti liikluskasvutuse talituse juhataja Urve Sellenbergi sõnul analüüsitakse igal aastal turvavööde kasutamise statistikat ja selle kohaselt on tagaistmel turvavööde kinnitamine inimeste jaoks harjumatu.

Läbiviidud uuringute andmetel kinnitab Eestis turvavöö umbes 90 protsenti sõidukijuhtidest ja esiistmel sõitjatest, kuid tagaistmel teeb seda vaid 60 protsenti täiskasvanud sõitjatest.

Sõidu- või pakiautos sõites hukkus 2010. aastal liiklusõnnetustes kokku 44 ja sai vigastada 606 inimest. Neist ligikaudu kolmandikul oli turvavöö kinnitamata.

Kinnitatud turvavöö vähendab raske vigastumise tõenäosust ja võib päästa elu pea poolte raskete õnnetusjuhtumite puhul. Statistiliselt tähendanuks see 2010. aastal 7-10 inimese ellujäämist.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul näitas möödunud turvavarustuse kontrolli nädal selgesti, et turvavöö kinnitamise olulisust tuleb meelde tuletada nii juhtidele kui ka kõrval- ning tagaistmel reisijatele.

Näiteks Põhja prefektuuri töötajad avastasid nädalaga 238 turvavarustuse rikkumist.

«Peamine vabandus turvavöö kinnitamata jätmiseks on lühike sõidumaa või unustamine sõidu alustamisel. Paraku juhtuvad liiklusõnnetused küsimata, sõiduajast või tee pikkusest, mistõttu tuleb turvavöö kinnitada juba enne sõidu alustamist,» ütles Tänak.  

Liiklusohutuskampaaniasse on sel aastal kaasatud ka Tulika Takso, sest 1. juulist laieneb seni sõiduauto juhi ja kõigi kaassõitjate turvavöö kinnitamise nõue ka taksojuhile ning taksos nii ees- kui tagaistmel sõitjatele.

Turvavöö kampaania teavituskanalitena kasutatakse televisiooni, raadiot, välimeedia reklaamtahvleid ja internetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles