Paet kinnitas kohtumisel Jaapani suursaadikuga Eesti toetust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hideaki Hoshi.
Hideaki Hoshi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Välisminister Urmas Paet kohtus täna Jaapani suursaadikuga Eestis Hideaki Hoshiga ning väljendas Eesti toetust Jaapanile maavärina ja hiidlaine põhjustatud ränkade tagajärgedega toimetulekuks.

Eesti välisministeerium annetas humanitaarabina Jaapanile 200 000 eurot ning on valmis vajadusel lähetama ka päästemeeskonna.

Paeti sõnul on Jaapan Eestile oluline sõber ja partner ning kogu Eesti tunneb jaapanlastele kaasa neid tabanud tragöödia pärast. «Jaapan on maailmas tuntud kui üks heldemaid ja suuremaid heategijaid arengukoostöö ja humanitaarabi andmise vallas, aidates abivajajaid igal pool. Seetõttu on iseenesest mõistetav, et ülejäänud maailm on Jaapani rahvale toeks ning aitab sellel raskel ajal nii, kuidas vähegi võimalik,» lausus välisminister.

Annetusi Jaapani maavärinas kannatada saanud inimestele saab teha Eesti Punase Risti kogumiskontodele 1180001436 Swedbankis ja 10220039608010 SEB-s märgusõna all «Jaapani maavärin».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles