Kadunuks jäänud USA neiu on leitud, eestlane sai süüdistuse seksuaalkuriteos (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei leidis 15-aastase Makayla Phyllis Mattei üles, temaga koos olnud eestlane Meiti Metsla sai süüdistuse seksuaalkuriteos.
Politsei leidis 15-aastase Makayla Phyllis Mattei üles, temaga koos olnud eestlane Meiti Metsla sai süüdistuse seksuaalkuriteos. Foto: FBI

Ameerika Ühendriikide Virginia osariigi politsei leidis neljapäeval üles eelmisest nädalat kadunud neiu, koos temaga tabatud eestlasest noormees sai süüdistuse seksuaalkuriteos.

Ameerika Ühendriikide Virginia osariigi politsei leidis neljapäeval üles eelmisest nädalat kadunud neiu, koos temaga tabatud eestlasest noormees sai süüdistuse seksuaalkuriteos, teatas telekanal Fox5.

Politsei leidis eelmisest reedest kadunud 15-aastase Makayla Phyllis Mattei üles Virginia osariigist Harrisonburgist. Koos tüdrukuga oli 21-aastane Eesti kodanik Meiti Metsla, kes oli tüdrukuga tutvunud interneti sotsiaalvõrgustikus. Tüdruk oli oma kodulinnast Dumfriesist rohkem kui 100 miili (160 kilomeetri) kaugusel.

Politsei teatel on Metsla vahistatud ja ta sai süüdistuse alaealise kõlvatusele ahvatlemises kommunikatsioonivahendi abil.

Tüdruku kadumist uurides leidsid politseinikud sotsiaalvõrgustikust mitu kohatut vestlust Metsla ja Mattei vahel.

Politsei teatel on tüdruk praegu väljaspool ohtu ja ta viiakse oma perekonna juurde tagasi Dumfriesi linna.

FBI pressiesindaja ütles telekanalile WLJA, et Meiti Metslal ja Makayla Phyllis Matteil oli online-suhe. Metsla elab alaliselt Eestis ning ta sõitis paar päeva enne tüdruku kadunuks jäämist Ameerika Ühendriikidesse.

Pressiesindaja ütles, et eestlane ei võtnud tüdrukut kaasa jõudu kasutades ning noor ameeriklanna läks noormehega kaasa vabatahtlikult.

Politsei ja Föderaalne Juurdlusbüroo FBI otsisid kadunuks jäänud mustanahalist 15-aastase Makayla Phyllis Matteid taga selle nädala algusest. Viimati nähti teda eelmisel reedel, 17. veebruaril, kui ta hakkas koolist koju minema. Tüdruku vanemad tegid neiu kadumise kohta politseile avalduse esmaspäeval, 20. veebruaril.

Politsei teatas täna, et tõenäoliselt on Makayla koos eestlasest noormehe Meiti Metslaga. Veidi aega hiljem leidiski politsei mõlemad üles.

Tüdruku perekond oli mures tema tervise pärast, kuna tal on diabeet ja ta vajab regulaarselt insuliinisüste. Ema sõnul märkas ta paar kuud tagasi, et tütar on kellegagi sotsiaalmeedia vahendusel tuttavaks saanud ja suhtleb temaga aktiivselt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles