Iraagi kristlased põgenevad Mosuli linnast

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagi põhjaosas elavad kristlased on viimasel nädalal asunud massiliselt põgenema Mosuli linnast, et pääseda neid ähvardavast tapmiste lainest.


Kohalike ametnike sõnul on kahe nädalaga mõrvatud kümneid inimesi, mistõttu sajad hirmunud pered lahkusid linnast ümbruskonna küladesse varjule, vahendas BBC News.

Nīnawá provintsi kuberner süüdistab vägivallas terroriorganisatsiooni Al-Qaeda sidemetega äärmuslasi, kes olevat alustanud verist kampaaniat just kristlaste vastu, ning kutsub appi keskvalitsust, samuti USA vägesid.

Mosulis on varemgi, sarnaselt teistele Iraagi suurlinnadele, korraldatud ulatuslikke julgeolekuoperatsioone mässuliste minemaajamiseks ja seadusliku korra tagamiseks.

Korrespondentide sõnul on aga olukord seal, erinevalt pealinnast Bagdadist ja lõunapoolsest Basrast, taas halvenemas. Erilise viha alla paistavad seejuures olevat sattunud just kristlased. Tänavu märtsis tapeti seal ka regiooni peapiiskop.

Iraagis elas veel enne viie aasta tagust USA invasiooni kokku umbes 800 000 ristiusulist, ent pärast võõrvägede saabumist alanud rünnakute tõttu on vähemalt kolmandik neist usutavasti välismaale pagenud.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles