Kohus mõistis kaitseväe eksohvitseri riigisaladuse avalikustamise eest vangi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus tunnistas endise kaitseväe kapteni riigisaladuse avalikustamises süüdi ja mõistis talle osaliselt reaalse vanglakaristuse.

Lisaks riigisaladuse avalikustamisele mõistis kohus Ivo Juraku (39) süüdi eraviisilises jälitustegevuses ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises, kirjutab ERR Uudised.

Kohus karistas teda kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda seitse kuud, ühtlasi määras kohus talle nelja-aastase katseaja.

Kaitsepolitsei pidas Juraku kahtlustatuna riigisaladuse avalikustamises kinni mullu 29. augustil, misjärel kohus ta prokuratuuri taotlusel ka vahi alla võttis. Kaitsepolitsei uurimisandmed tõendasid, et Jurak viis töölt kaasa riigisaladust sisaldavat teavet ja hoidis seda oma kodus, võimaldades sellega riigisaladusele ebaseadusliku juurdepääsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles