Kohus mõistis kanepikasvatuse pidajale šokivangistuse (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepileht. Foto on illustratiivne.
Kanepileht. Foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tartu maakohus mõistis lõppeval nädalal šokivangistuse mehele, kes pidas Jõgevamaal enam kui 60 taimest koosnenud kanepikasvatust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse järgi kasvatas 43-aastane Toomas 2016. aasta suvel Jõgevamaal asuvatel kinnistutel kokku 62 kanepitaime, mille kogumass oleks kuivatatud kujul olnud 55 kilo. Lisaks alles kasvavatele kanepitaimedele hoidis ta oma valduses ka 177,5 grammi pooleldi kuivatatud kanepiõisikuid.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Toomas süüdistuse kanepi kasvatamises ning suure koguse narkootikumide käitlemises, milles Tartu maakohus ta lõppeval nädalal ka süüdi mõistis. Kohus mõistis mehele viie aasta ja ühe kuu pikkuse vangistuse, millest kuulub kohe ärakandmisele üks kuu. Ülejäänud vangistust ei pööra kohus täitmisele, kui Toomas ei soorita viieaastase katseaja jooksul uut tahtlikku süütegu. Menetluskuludena peab ta tasuma 1775 eurot.

Toomas oli varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles