Kained autojuhid saavad täna politseilt kommi (5)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseinikud kontrollivad täna üle Eesti autojuhtide kainust. Seekordne politseioperatsioon on eriline selle poolest, et kõik seaduskuulekad autojuhid saavad politseinikelt tänutäheks kommi.

Politsei- ja piirivalveamet teatas, et selline operatsioon sündis koostöös veebirakendusega Teomeeter, kus inimesed andsid erinevaid lubadusi liikluskultuuri parandamiseks. «Meie lubasime enda poolt, et politsei teeb liiklejatele üllatuse, kui koguneb 100 000 liiklusalast lubadust,» ütles politseikapten Sirle Loigo ja avaldas lootust, et täna saavad kõik kommid otsa ja kõik autojuhid on kained.

Sel aastal on politseinikud liiklusest kõrvaldanud juba pea 900 juhti, kes poleks tohtinud rooli istuda. Mullu toimus joobes juhtide süül 165 liiklusõnnetust, milles hukkus seitse ja sai vigastada 214 inimest. 

Teomeeter.ee pakub ideid igapäevategudeks, millega igaüks saab ise Eesti kultuuri ja väärtusi kujundada. Teomeetri esimeseks teemaks on liikluskultuur ja ligi 17 000 inimest on andnud üle 101 000 lubaduse, mis aitavad liiklust turvalisemaks muuta.

Kõige sagedamini antud lubadused puudutasid alkoholi – üle 6600 inimese lubasid mitte istuda alkoholi tarvitanuna rooli ning üle 5200 inimese lubasid mitte istuda autosse, mille juht on joobes. Samuti olid populaarsed lubadused võtta teekonnaks varuaega, et mitte kiirustada, tänada kaasliiklejaid lahkuse eest ja näidata suunda vähemalt kolm sekundit enne pööret või reavahetust.

Kui kõik need lubadused saavad teoks, muutub Loigo sõnul meie liiklus palju turvalisemaks ning paljud suuremad ja väiksemad liiklusõnnetused hoitakse ära.

Teomeetri tegevjuht Halliki Voolma lisas, et 100 000 liikluskultuuri arendavat lubadust on Eesti rahva suur kingitus iseendale. «Liiklusõnnetuste vähendamise kõrval muudavad need lubadused liiklemise kindlasti ka järjest viisakamaks, hoolivamaks ja meeldivamaks. Loomulikult julgustame kõiki teomeeter.ee lehel lubaduste andmist jätkama,» ütles Voolma.

Teomeeter loodi Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva programmi raames.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles