Reuters: Jaapan ei nõustu Põhja-Korea terrorinimekirjast kustutamisega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani rahandusminister Shoichi Nakagawa leidis, et USA otsus kustutada Põhja-Korea terroririikide nimekirjast oli kahetsusväärne ning enneaegne.

Tema hinnangul pidanuks Põhja-Korea sellesse nimekirja jääma, kuni on selgunud mainitud režiimi röövitud Jaapani kodanike saatus, vahendas Reuters.

Ta avaldas kahetsust, et USA ei konsulteerinud enne otsuse langetamist Jaapani kui oma tähtsaima liitlasega regioonis.

Lõuna-Korea esindaja kuuepoolsetel tuumakõnelustel Kim Sook avaldas USA otsusele aga toetust ning väljendas lootust, et selline Põhja-Korea poolseid edasisi samme ennetav sõbralik käik soodustab läbirääkimiste edasist kulgu ning viib lõpuks Põhja-Korea tuumarajatiste lõpliku lahtivõtmiseni.

Põhja-Korea ongi lubanud terrorinimekirjast pääsemise järel jätkata oma plutooniumit tootvate tuumarajatiste koost lahtivõtmist.

USA endine suursaadik ÜRO juures John Bolton suhtus samuti president George W. Bushi administratsiooni ootamatusse sammu kriitiliselt, leides, et president on liiga vähese vastu ära andnud liiga palju. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles