Fukushima tuumajaama omanikfirma palus andeks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) tegevjuht Akio Komori (vasakul),president Masataka Shimizu (keskel) ja asepresident Takashi Fujimoto
Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) tegevjuht Akio Komori (vasakul),president Masataka Shimizu (keskel) ja asepresident Takashi Fujimoto Foto: SCANPIX

Fukushima Daiichi tuumajaama omanikfirma Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) palus maavärinast põhjustatud plahvatuste pärast andeks.

TEPCO juhid pidasid sellel teemal pressikonverentsi, edastab AP.

«Me palume hirmu ja mure tekitamise pärast andeks,» sõnas firma juhtkond.

Ajakirjanikud pommitasid energiafirma juhte küsimustelaviiniga, kuid selged vastused jäid saamata. Selle asemel esitasid juhid mitu korda palve neile andeks anda.

Pressikonverentsil osalesid TEPCO tegevjuht Akio Komori, president Masataka Shimizu ja asepresident Takashi Fujimoto.

Esindajad lisasid, et maavärinast ja tsunamist tingitud probleemide tõttu on elektri tootmine piiratud ning mitmes paigas tuleb elektrita hakkama saada.

Jaapani peaminister Naoto Kan kritiseeris energiafirmat, kuna firma ei edastanud riigi valitsusele tuumajaamas toimuva kohta informatsiooni kohe, vaid viivitusega.

Peaministri sõnul on ta osaliselt pidanud toetuma teleuudistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles