Puka vallavanem mõisteti dokumentide võltsimises süüdi

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Kadaja
Heikki Kadaja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus tunnistas Puka vallavanema Heikki Kadaja (51) süüdi ametialases võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises ning mõistis talle seitsme kuu pikkuse tingimisi vangistuse ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Süüdistuse järgi võltsis Kadaja 2012.–2013. aastal mitmel korral erinevaid dokumente. Kohtueelse menetluse käigus on tuvastatud mitmeid ostu-müügilepinguid, mis kajastavad Puka vallavalitsuse tehtud oste.

Kogutud tõendid viitavad aga sellele, et dokumentides kajastatud tehinguid tegelikult ei toimunud. Süüdistuse järgi esitas vallavanem pearaamatupidajale võltsitud dokumente, mille alusel maksti lepingutes märgitud summad vallavalitsuse kassast sularahas välja. Menetlusmaterjalidest selgub, et kokku maksti vallavalitsuse rahakassast välja üle 1000 euro.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsuse vaidlustamise soovist teatatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse teatavaks 22. märtsil.

Menetluskuludena peab Kadaja tasuma 1545 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles