Puhu risti kiiruskaamera tabas möödunud aastal enam kui 30 000 kihutajat (1)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera märk.
Kiiruskaamera märk. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Möödunud aastal Põltsamaale viiva tee ja Tartu maantee ristmikule ehk Puha risti paigaldatud kahte suunda pildistav liikluskaamera on registreerinud eelmisel aastal kogu Eesti  arvestuses iga viienda kiirusületuse.

Ka Tallinna ja Pärnu vahet sõitjad täidavad riigikassat tublisti: just Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel on kõige enam järjestikuseid kaameraid, mis kiirustajaid keskmisest enam pildistavad, kirjutab ERRi uudisteportaal.

PPA liiklusmenetlusteenistuse vanem Toomas Kaarepere sõnul on võrreldes kümmekonna kohaga, mis tuhandeid kiiruseületusi registreerivad ülejäänud poolesaja kaamera registreeritud rikkumised oluliselt väiksemad.

Samuti saab märkida, et kohad, kus on kaamera pikemalt üleval olnud, registreeritakse aja möödudes üha vähem seaduserikkumisi, ütles Kaarepere.

2016 aastal saatis politsei välja 121 038 sõidukiiruse ületamise trahviteadet, mille oli tuvastanud kiiruskaamera. See on 14 626 võrra rohkem kui 2015. aastal.

Just jaanuaris ja märtsis maanteedele paigaldatud kaheksa uue liikluskaamera tõttu on Kaarepere sõnul oli möödunud aastal rikkumiste arvu tõusnud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles