Äripäeva ja Krossi kohtuvaidlus liigub tagasi ringkonnakohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Äripäeva väärandmete esitamises süüdistanud ja esimeses kohtuastmes võidu saanud poliitiku Eerik-Niiles Krossi ja Äripäeva vaidlus liigub taas ringkonnakohtusse.

Äripäev kirjutas 2014. aasta juulis ilmunud loos «Maksuskeemitajate äripartner Kross», kuidas 2012. aasta alguses Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) astunud ning kiiresti erakonna Tallinna piirkonna juhatuse ja Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni liikmeks tõusnud Kross panustas paralleelselt poliitikasse murdmisele ka hämaratesse ärisidemetesse. Ta osales artikli järgi 2012. aasta suvel äriskeemi planeerimisel, et hakata Aserbaidžaanist siinse turu hulgihindadega võrreldes märgatavalt soodsamat ehk arvatavalt mõne välisriigi maksudest «puhtaks pestud» diislikütust tarnima.

Kross süüdistas Äripäeva väärandmete esitamises ja viis kaasuse Harju maakohtusse, mis leidiski mullu augustis, et seda lugu kommenteerinud toimetuse juhtkirjas avaldatud väited ei vasta tõele ja mõistis Äripäevalt Krossi kasuks välja 10 000 eurot mittevaralise kahju hüvitamiseks.

Äripäeva ei leppinud maakohtu lahendiga ja esitas 15. septembril Tallinna ringkonnakohtusse apellatsioonkaebuse. Ringkonnakohus võttis selle küll vastu, kuid jättis selle mullu 27. septembril siiski läbi vaatamata, kuna kohtu hinnangul ei esitanud Äripäev kaebust tähtaegselt. Ühtlasi jättis ringkonnakohus mullu 18. oktoobril rahuldamata ka Äripäeva taotluse apellatsioonkaebuse esitamise tähtaja ennistamise kohta.

Seejärel esitas Äripäev ringkonnakohtu määruse peale kaebuse riigikohtusse, mis leidiski kolmapäeval, et ringkonnakohus eksis, kui ei rahuldanud Äripäeva taotlust apellatsioonkaebuse esitamise tähtaja ennistamise kohta. «Kostja apellatsioonkaebus tuleb saata ringkonnakohtule menetlusse võtmise otsustamiseks,» seisab riigikohtu kolmapäevases lahendis.

Äripäeva toimetuse arvates on maakohus tõlgendanud väärtushinnanguid faktiväitena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles