Kaarel Tarand jätkab tööd presidendi nõunikuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Tarand.
Kaarel Tarand. Foto: Toomas Huik

Kultuurilehe Sirp peatoimetaja, Eestimaa Roheliste nimekirjas riigikokku kandideerinud Kaarel Tarand jätkas esmaspäevast tööd president Toomas Hendrik Ilvese koosseisuvälise nõuniku ametikohal.

Tarand lahkus presidendi nõuniku kohalt tänavu jaanuari keskel seoses kandideerimisega riigikogusse. «Kuna ma parlamenti valituks ei osutunud, jätkasin esmaspäeval tööd presidendi kantselei nõuniku kohal täpselt samadel alusetel nagu enne,» ütles Tarand BNSile.

Tarand esitas presidendi nõuniku kohalt lahkumise avalduse 13. jaanuaril, et mitte panna presidendi kantseleid kui institutsiooni seoses tema kandideerimisega ebamugavasse olukorda. Enne seda töötas ta presidendi kantseleis 0,2 koormusega viimased kolm aastat.

Riigikogu valimistel roheliste nimekirjas Tallinnas kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital kandideerinud Kaarel Tarand sai 6. märtsil toimunud valimistel 2287 häält, kuid sellest ei piisanud parlamenti pääsemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles