Fotod: Võrus põles puidutööstus (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrus Tallinna maanteel süttis puidutööstus, teatas päästeamet. Keegi põlengus kannatada ei saanud.

Kell 18.51 teatati, et Võrus aadressil Tallinna maantee 46 põleb puidutööstuse Puuslik OÜ hoone üks ots. Leek ulatus teatamise ajal katuse alt välja.

Päästjad selgitasid, et süttinud oli puitmööbli tootmisega tegeleva ettevõtte hoone katlaruumi poolne osa ja tuli oli levinud ka laoruumidesse.

Suitsusukeldumisvarustuses päästjad sisenesid tootmisruumidesse ja piirasid tule levikut sinna. Ühtlasi summutati leeke väljast. Tulekahju kustutati kella 00.36. Tules hävis ligi viiendik hoonest.

Tõenäoline põhjus elektririke

Järgmine päev teatas päästeamet, et esialgsetel andmetel põhjustas tulekahju hooletus keevitamisel. 

Kui esialgu arvatigi, et põlengu põhjustas vahetult enne tulekahju puhkemist tehtud keevitustöö, siis kohal käinud Lõuna päästekeskuse menetlusinspektor lükkas selle versiooni kõrvale. Menetlusinspektori hinnangul on tõenäoline, et tulekahju sai alguse laevalgustuse elektrisüsteemi rikkest.

Põlengule reageeris kolmanda astme päästemeeskond, kohal olid päästjad nii Põlva- kui Võrumaalt.

Kella poole 22 paiku veel kustutustööd käisid, kuid tule levikule oli pandud piir, täpsustas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse katlamaja osast. Puusliku eestvedaja Andres Järvpõld ütles «Aktuaalsele kaamerale», et põleng võis saada alguse keevitustöödest, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Meil jäi keevitusbrigaad katlamaja parandama, ilmselt siis mingist keevitussädemest või midagi. Oma valmiskaubast oleme ilma ja ühest tootmishoone otsast, aga võib-olla suurem häda õnnestub kuidagi ära likvideerida,» rääkis Järvpõld.

Inforegistri andmetel toodab Puusliku puidutööstus männipuust mööblit ning müüb seda eelkõige Eesti turule.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles