Valitsus võttis kokku esimese 100 päeva tegevused (2)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Täna täitus Jüri Ratase juhitaval valitsuskoalitsionil 100 päeva ametis.

Jüri Ratase juhitav valitsus astus ametisse 23. novembril 2016. aastal. Valitsuskoalitsiooni kuuluvad Eesti Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit. Valitsuse 100. ametisoleku päev täitub 3. märtsil.

Valitsuse 100 päeva plaanis on 88 ülesannet, millest on täidetud 70 ülesannet, osaliselt täidetud 7 ja hilinenud 11 ülesande täitmine. Ülevaade olulisematest otsustest on leitav ka valitsuse veebilehelt.

Ministrid arutasid eilsel valitsuskabineti nõupidamisel Vabariigi Valitsuse 100 päeva plaani täitmist. Eelkõige keskenduti valitsuse neljale prioriteedile, milleks on Eesti rahvaarvu suurendamine, ühiskondliku heaolu ja sidususe suurendamine, riigi majandusseisakust väljaviimine ning Eesti julgeoleku hoidmine ja tugevdamine.

Olulisemate 100 päeva tegevuste hulgas on lasterikka pere toetuse suurendamine 300 euroni kuus,  vanemapuhkuste ja -hüvitiste süsteemi paindlikumaks muutmine, Tallinna Linnahalli rekonstrueerimise otsus, pensionireform ning tulumaksureform, mille tulemusena paraneb madalapalgaliste toimetulek.

Valitsuse esimese 100 päeva jooksul lepiti kokku riigikaitseinvesteeringute programmi põhimõtetes, jätkati ettevalmistustega NATO lahingugrupi saabumiseks Eestisse 2017. aasta aprillis, arutati ettepanekuid Eesti välisteenistuse tugevdamiseks ning kinnitati Eesti esialgsed prioriteedid Euroopa Liidu eesistumiseks.

Peaminister Jüri Ratas teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo kaudu, et valitsuse sada päeva on olnud väga tegusad ja neil on tulnud esimestest hetkedest alates ennast tublisti tõestada. «Mul on hea meel tõdeda, et valitsus on olnud kõigi selle osaliste nägu ja oleme saanud oma häid ideid Eesti riigi ja rahva heaks rakendada. Tänan siiralt kõiki Riigikogu liikmeid, kes meie valitsusele oma usalduse andsid ja meie tööl tihedalt silma peal hoiavad. Samuti tunnustan ministreid konstruktiivse ja ühisosa otsiva tööõhkkonna eest,» lausus Ratas

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles