Austrias mägedesse eksinud eestlased pääsesid mitmest laviinist eluga

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria politsei helikopter.
Austria politsei helikopter. Foto: str / Reuters / Scanpix

Austria keskosas Bad Gasteini linna lähedal eksis kolmapäeval kolm eestlast suusatades mägedesse, pärast mitmest lähedalt möödunud laviinist pääsemist päästeti nad pimeduse saabumisel politseikopteri abil.

Kolm eestlasest turisti vanuses 17-51 eluaastat läksid kolmapäeval kella 12.40 paiku mägedesse suusatama. Nad eirasid päästeteenistuse pandud laviinide eest hoiatavaid silte, sõitsid laviiniohtlikule alale ja eksisid seal ära. Õiget teed otsides möödus eestlastest mitu laviini, mis neid õnneks ei tabanud, kirjutab Salzburger Nachrichten.

Pärast mitmetunnist ekslemist jõudsid nad lõpuks kose juurde, kust ei olnud enam võimalik edasi sõita. Alles siis otsustasid nad päästeteenistusse helistada.

Häirekeskuse sai hädas eestlastelt kõne kell 17.20, kui väljas hakkas juba hämarduma. Politseikopter leidis hädas eestlased mägedest 2200 meetri kõrguselt üles napilt enne pimenemist ja toimetas nad Bad Gasteini suusakuurorti tagasi. Arstiabi nad ei vajanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles