Kihutaval rollerijuhil tuleb rahakotti kergendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roller.
Roller. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kevade lähenemisel on Saaremaa arvutifirma Teetormaja foorumis võetud üles teema, kuidas rollerid kiiremini sõitma panna.

Kiirusepiiraja maha võtnud rollerijuhti võib aga vahelejäämisel oodata rahatrahv, sest seaduse järgi peab roller vastama valmistaja nõuetele, kirjutas Saarte Hääl.

Foorumis tõstatati küsimus, et kas keegi oskab või tegeleb piiraja maha võtmisega, mis küsimuse ja avastusena pole keelatud, kuid samas on keelatud selle teabe ellurakendamine.

«Paralleele võib tuua terroristi käsiraamatu ja õpetustega, kuidas tuumapommi valmistada – vastava teabe olemasolu ei muuda ju õpetuste järgi tegutsemist seaduslikuks,» selgitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees ütles, et mopeedi tehnoseisund peab vastama valmistaja nõuetele ja kui valmistaja on mopeedile paigaldanud kiiruspiiriku, siis ei tohi seda omavoliliselt ära võtta – kui seda tehakse, võib Peremehe kinnitusel järgneda karistusena rahatrahv kuni 40 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles