Väikelaevade registreerimine liigub täieliku e-teeninduse suunas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanasadama ja Aegna saare vahel sõitev väikelaev Vesta.
Tallinna vanasadama ja Aegna saare vahel sõitev väikelaev Vesta. Foto: Heiki Rebane/BNS

Alates sellest aastast sisestavad veeteede ameti väike- ja siseveelaevade osakonna ametnikud väikelaevade registreerimiseelse ülevaatuse andmeid otse maanteeameti liiklusregistri andmebaasi, mis on oluline samm edasi täieliku e-teeninduse saavutamiseks väikelaevade registreerimisel.

Tegevuse aluseks on maanteeameti ja veeteede ameti vaheline koostöökokkulepe, mille peadirektorid juba eelmise aasta lõpus allkirjastasid, ütles veeteede ameti pressiesindaja.

Tegemist oli veeteede ameti tehtud ettepanekuga tagada väikelaevainspektoritele otsejuurdepääs andmebaasi klientide kvaliteetsemaks ja kiiremaks teenindamiseks.

Nii kasutatud kui ka uute väikelaevade esmaseid registreerimisi oli eelmisel aastal 1320. Kuigi paljude registreeritud paatide kasutamisel pole väikelaevajuhi tunnistus nõutud, on nende numbrite suhe 1316 tunnistust 1320 registreerimise kohta rõõmustav.

Veeteede ameti hinnangul tähendab see, et veeliiklusesse tulevad inimesed on kehtivatest reeglitest teadlikud ja see annab kindlustunnet ohutumaks veeliikluseks.

Viimased kolm – neli aastat on esmaselt registreeritud paatide arv ja väljastatud väikelaevajuhi tunnistuste arv olnud samas suurusjärgus ja proportsioonis.

Kokku on huvialuseid Eesti registris üldse 30 208, millele lisandub 900 jetti.

Eelmise aasta jooksul tegid veeteede ameti inspektorid väikelaevade ja alla 12-meetrise kogupikkusega laevadele kokku 934 tehnilist ülevaatust. Tuleva hooaja tegevustes on üheks prioriteediks seatud tasu eest vabaajareise korraldavad alused. Luubi all on nende ülevaatuste kord, nõuete täitmine ja teadlikkuse tõstmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles