Vabaerakondlased kandideerivad pealinnas valimisliidus Vaba Tallinna Kodanik

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond pakub välja, et veerand sellest toetusest, mida praegu saavad erakonnad riigieelarvest, läheks valimisliitudele, kes on olnud kohalikel valimistel edukad.
Vabaerakond pakub välja, et veerand sellest toetusest, mida praegu saavad erakonnad riigieelarvest, läheks valimisliitudele, kes on olnud kohalikel valimistel edukad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmistel kohalikel valimistel kandideerisid paljud vabaerakondlased valimisliidu Vaba Tallinn Kodanik nimekirjas ning teevad seda ka sügisel, sest koostöökogemus on olemas, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Vaba Tallinna Kodaniku aktiivgrupi liige Erik Vest ütles, et nemad on vabade kodanike valimisliit, kel organisatsioonilised sidusused puuduvad.

«Me tahame, et need inimesed, kes meie juurde tulevad oleksid oma ideedes, mõtetes ja arvamustes vabad ja et nad ei sõltuks erakondlikest etteantud käskudest.»

Vabaerakonna esimees Andres Herkel kinnitas, et riigikogu fraktsiooni liikmed kohalikel valimistel ei kandideeri.

«Vabaerakond on endiselt sellel seisukohal, et peaks kehtima selline süsteem, et uus mandaat tühistab eelmise ja kui riigikogu liige on kandideerinud kohalikku volikokku edukalt siis peaks see mandaat tühistuma,» sõnas Herkel.

Eelmistel valimistel kogus Vaba Tallinna Kodanik umbes 8800 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles