Perevägivalla all kannatajate aitamist pärsib rahapuudus (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perevägivalla ohvrid vajavad tuge ja kindlasti ei tohiks neid oma murega üksi jätta. Tuleks olla tähelepanelik ja abivajajat märgata ning aidata tal abi otsida.
Perevägivalla ohvrid vajavad tuge ja kindlasti ei tohiks neid oma murega üksi jätta. Tuleks olla tähelepanelik ja abivajajat märgata ning aidata tal abi otsida. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahanappuse tõttu ei saa perevägivalda pealt näinud lapsed Eestis nõustamist ning naiste tugikeskuste töötajate sõnul kannatab seetõttu laste vaimne ja füüsiline tervis ning vägivaldne peremudel hakkab korduma põlvest põlve, vahendas ERRi uudisteportaal ETV saadet «AK. Nädal».

«Tegelikult vaja oleks lihtsalt rahastust, et seda teenuse kirjeldust ka täita nii nagu see kirjutatud on, sest laste nõustamiseks raha ette nähtud ei ole,» ütles Tallinna naiste kriisikodu juhataja Inga Mikiver.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski tõdes, et laste psühholoogilise abiga on olukord Eestis üsna keeruline. «Loomulikult panustame sellesse, et oleks lõpuks ka laste psühholoogiline nõustamine ja abi oleks kõikides maakondades kättesaadav, kuid tõsi ta on, et tänase seisuga ta veel igal pool nii ei ole,» sõnas minister.

Riik ostab teenust hanke korras, mullu eraldas riik naiste tugikeskustele kokku 725 000 eurot, sel aastal 641 000.

«Me praegu arutame siseministeeriumi, justiitsministeeriumiga üleminekut sellele süsteemile, et juhul, kui naine saab kodus peksa, siis mitte naine ei pea lastega ära minema varjupaika, vaid tegelikult vägivallatseja võiks kodust eemale viia, saada viibimiskeelu ja seejärel siis saada ka vajalikku nõustamist selleks, et oma probleemidest üle saada,» lisas Ossinovski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles